Duurzaamheid

Onze visie op duurzaamheid bestaat erin om gezonde en verse voeding te leveren en tegelijk zorg te dragen voor mens en milieu.

Dit komt tot uiting in alles wat we doen, van samenwerken met leveranciers die zich ook inzetten om hun voetafdruk te verkleinen, tot het verbeteren ons afval- en energiebeleid en het beperken van de impact van onze producten.

Duurzaam landbouwveld

Klimaatbewuste
bedrijfsvoering

Aangezien er geen tijd te verliezen is om de CO2-uitstoot te verminderen en de stijgende temperaturen binnen aanvaardbare grenzen te houden.

Science Based Targets logo

Tamarind Foods wil zijn verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen klimaatverandering. Sinds 2019 brengen we jaarlijks onze eigen operationele CO2-emissies (scope 1 en 2) in kaart en in 2024 zijn we begonnen met het meten van de CO2-emissies in onze waardeketen (scope 3).

In 2025 hebben we een doelstelling vastgelegd om onze absolute scope 1 en 2 broeikasgasemissies tegen 2034 met 60% te verminderen ten opzichte van het referentiejaar 2023, en om onze scope 3 emissies te meten en te verminderen. Deze doelstelling is gevalideerd door het Science Based Target Initiative.

We hebben al belangrijke stappen gezet om onze CO2-uitstoot te verminderen door de energie-efficiëntie van onze activiteiten te verbeteren, over te stappen op groene stroom, onze verpakkingsvolumes te verminderen, prioriteit te geven aan gerecycleerde en recycleerbare verpakkingen, onze afvalscheiding en -verwerking te optimaliseren en duurzamere ingrediënten aan te kopen.

Slimme verpakkingen

Met elke verkochte sandwich en salade brengen we ook nieuwe verpakkingen op de markt.

We zijn ons bewust van de impact van ons verpakkingsbeleid op onze milieu- en koolstofvoetafdruk.

Door in 2025 de plastic deksels te vervangen door folie, hebben we het gewicht van de plastic verpakkingen van onze klassieke salades en pastasalades met respectievelijk 34% en 25% verminderd. Dit resulteerde in een daling van de verpakkingsgerelateerde CO2-uitstoot met 30% voor de klassieke salades en 19% voor de pastasalades.

In 2026 zijn we van plan om voor onze mezze schotels over te stappen naar gerecycleerde plastic verpakkingen. Dit zal helpen om het gewicht van de plastic verpakkingen per schotel met 29% en de CO2-uitstoot met 40% te verminderen.

Voorbeelden van duurzame verpakkingen
Sustainable packaging examples

Een open en inclusieve werkplek

Het creëren van een fijne plek om te werken is een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsvisie.

Wij geloven dat succes op lange termijn alleen mogelijk is als mensen zich gerespecteerd, gemotiveerd en ondersteund voelen.

Ons doel is om een veilige, inclusieve en stimulerende omgeving te bieden waarin elke medewerker zich kan ontplooien en optimaal kan presteren.

In onze organisatie, waar dagelijks meer dan 15 nationaliteiten samenwerken, bevorderen we een cultuur van openheid, respect, samenwerking en vertrouwen.

Deze waarden komen tot uiting in onze gedragscode, die deel uitmaakt van onze onboarding- en evaluatieprocessen.