HET BEDRIJF

Tamarind Foods is een Belgische bedrijfscateraar opgericht in 2006.

Door de jaren heen heeft Tamarind Foods een stevige reputatie opgebouwd in het produceren van kwaliteitsvolle producten. Het is uitgegroeid tot een van de beste bedrijfscateraars in Brussel én een van de meest toonaangevende leveranciers in België op het vlak van verse on-the-go voedingsproducten.

Bij Tamarind Foods zijn we gepassioneerd door voeding en door het bieden van de beste service aan onze klanten. Daarom werken we regelmatig samen met grote internationale chefs om op de hoogte te blijven van de nieuwste voedingstrends en jullie heerlijke recepten te kunnen aanbieden. Onze missie: “De wensen van onze klanten vervullen met vers, gezond en lekker eten.”

Producten en markten

Tamarind Foods biedt een uitgebreid aanbod aan producten met de nadruk op verse, lekkere en kwaliteitsvolle ingrediënten.

Ons aanbod voor bedrijfslunches werd ontwikkeld op basis van specifieke behoeften van organisaties en bedrijven.

We hebben alles in het werk gesteld om het bestel- en leverproces zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken. Van zodra uw bestellingen door ons bevestigd zijn, kan u er als klant op vertrouwen dat we ze op tijd en volgens uw wensen leveren. Zo kan u zich op de hoofdactiviteiten van uw bedrijf focussen zonder zich zorgen te maken over de lunch. Uw eten wordt geleverd in gekoelde bestelwagens. Het is verpakt in recycleerbare of gerecycleerde verpakking om de hygiënevoorschriften voor voeding te waarborgen en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. 

Naast bedrijfscatering heeft Tamarind Foods ook ruime ervaring in de retailsector, luchtvaart en hogesnelheidstreinen

We werken nauw samen met onze klanten om hun behoeften te leren kennen en oplossingen op maat uit te werken volgens de regelgeving en vereisten van hun sector. 

Contacteer ons voor meer informatie over ons aanbod.

Voedselveiligheid

Een veilige voedselproductie is een belangrijke prioriteit

die we handhaven door een strikte naleving van de regelgeving en een op maat uitgewerkt systeem voor producttracering en kwaliteitscontrole.

Ons team is geëngageerd en ziet vastberaden toe op kwaliteit, hygiëne, gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en een voortdurende product- en serviceverbetering. 

Tamarind Foods streeft naar de volledige steun van zijn werknemers en deelt zijn bedrijfsvisie en algemene waarden met hen in een structuur die ieders rol respecteert. Ons voornaamste doel is de tevredenheid van onze klanten en consumenten en de instandhouding van onze integriteit en eerlijkheid in de manier waarop we met hen omgaan. De verbondenheid en continue verrijking van ons personeel wordt verder aangescherpt door regelmatige bewustwordings- en opleidingsprogramma’s.

Er vinden regelmatig controles plaats uitgevoerd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en wij kunnen de nodige certificaten voorleggen.

Wij zijn gecertificeerd door de volgende instanties:

  • BRCGS
  • ACS

Wij willen u gezonde voeding aanbieden. Daarom onderzoeken onze voedingsdeskundige R&D-medewerkers en kwaliteitsteams voortdurend de samenstelling van de producten om de hoeveelheid suiker, zout, vetten en additieven te verminderen zonder in te boeten op het vlak van de smaak.

Algemene infrastructuur

Onze productiehal bevindt zich in Zaventem, dichtbij Brussel en de nationale luchthaven.

We hebben een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 2006 – toen we werkten in het huis van de oprichter – naar onze huidige infrastructuur van ruim 3.000 m2 met productie- en opslagruimtes, een groentekwekerij en keuken voor productontwikkeling.

Ons team

Ons dynamische en toegewijd team

bestaat uit meer dan 60 mensen van over de hele wereld.

De samenstelling van ons team weerspiegelt ons idee van hoe geweldig eten wordt gemaakt: waarbij elk ingrediënt essentieel is en door zijn diversiteit en complementariteit bijdraagt ​​aan het succes van het gerecht.

Respect, passie en teamwork zijn kernwaarden van ons bedrijf.

Duurzaamheid

Wij zijn ons zeer bewust van onze rol in het creëren van een betere leefomgeving

en de vraag naar meer duurzame producten. Daarom hebben wij ons als doel gesteld om onze uitstoot van broeikasgassen met 15% te verminderen tegen 2030.

Om dit te bereiken telt elk klein gebaar zoals:

  • een dynamisch verpakkingsbeleid dat maximaal inzet op gerecycleerde, recycleerbare, composteerbare en vernieuwbare materialen;
  • geoptimaliseerd gebruik van energie;
  • geoptimaliseerde afvalverwerking en recyclage;
  • werken met leveranciers die eveneens begaan zijn met het verminderen van hun ecologische voetafdruk.